Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Is this not fake news?



Η προπαγάνδα της περιφέρειας καλά κρατεί. Ένα δάσος με τα δέντρα και την αυτορυθμιζόμενη φυσική του άρδευση που έγινε εργοστάσιο μπαρούτης στο μεσοπόλεμο (ένα πεδίο ταξικής μάχης στην ουσία με ομάδες μεγάλων συμφερόντων και το στρατιωτικό σύμπλεγμα από τη μία και την εργατική τάξη με τους πρόσφυγες να χύνουν το αίμα τους για ένα ξεροκόμματο από την άλλη), ξανάγινε δάσος μετά το 1970 για να ακρωτηριάζεται αδιάκοπα μέχρι τις μέρες μας για λόγους "κοινής ωφέλειας", με το εναπομείναν πράσινο, αφού φτάσει στα όρια της απαξίωσης και της αφροντισιάς, ξεκομμένο από τις ίδιες τις φυσικές του ικανότητες, να πέφτει στα χέρια της αστικής του ανάπλασης με περιφράξεις, αστυνόμευση και αποστείρωση.
Έτσι, Περιφέρεια και Δήμος, υπερπροβάλλοντας το ενδιαφέρον τους για την αστική διαχείριση του Μπαρουτάδικου προσπαθούν να αποκρύψουν την επίθεση που εξαπολύουν στο Πατινάζ, σε κομμάτι του άλσους, τσιμεντοποιώντας το. Εν ονόματι της "κοινής ωφέλειας" φαινομενικά, εν ονόματι εργολαβικών συμφερόντων και προεκλογικής ιδιοτέλειας στην ουσία...
Όσο κι αν παίζεται το προπαγανδιστικό παιχνίδι μετατρέποντας το ψεύδος σε αλήθεια και την αλήθεια σε ψεύδος, στο Μπαρουτάδικο δεν θα πέσει ούτε μισό σακί τσιμέντο, αρωματικό, βιοκλιματιζόμενο ή μη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου