Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Κάλεσμα αλληλεγγύης

Η εκδήλωση της Παρασκευής 12/10  όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση των νερών σε Πήλιο και Βόλο ήταν εξαιρετική από κάθε άποψη, τόσο ποιοτική όσο και ποσοτική, η ενημέρωση, τα περιεχόμενα του αγώνα εκεί αλλά και εδώ, οι ερωτήσεις που διατυπώθηκαν αλλά και οι απαντήσεις που δόθηκαν, η αγωνία για τη σύνδεση των αγώνων ενάντια στην λεληλασία ανθρώπων και φυσικού περιβάλλοντος όχι μόνο στην επικράτεια αλλά και πέρα από τα σύνορα

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση του Μπαρουτάδικου και με βάση τα νέα δεδομένα -την έγκριση του έργου από την Περιφέρεια Αττικής και με την ανά πάσα στιγμή εμφάνιση του εργολάβου και της μπουλντόζας στον χώρο του Πατινάζ- προωθούμε ήδη το παρακάτω μήνυμα σε συλλογικότητες και άτομα:

Όπως πιθανόν να έχετε ενημερωθεί ο Δήμος Αιγάλεω επανεκκινεί το έργο κατασκευής βρεφονηπιακού σταθμού στη θέση Πατινάζ μέσα στο άλσος του Μπαρουτάδικου. Το έργο αυτό είχε ακυρωθεί το 2014 μετά από δύο χρόνια επίμονης κοινωνικής αντίστασης. Η νέα πρόταση κατασκευής του έργου επανήλθε στον προϋπολογισμό του Δήμου και πριν λίγες μέρες εγκρίθηκε από την Περιφέρεια Αττικής έτσι ώστε να ανοίξουν οι κρουνοί χρηματοδότησης από τα ΕΣΠΑ. Πρόκειται για μια ανανεωμένη εκδοχή της αρχικής πρότασης κατασκευής, με την προσθήκη ενός βιοκλιματικού χαρακτήρα υπό τον ισχυρισμό ότι δήθεν έτσι ενσωματώνονται οι “οικολογικού τύπου” ενστάσεις των αντιστεκόμενων και, ως φυσικό παρεπόμενο, με διπλασιασμό του αρχικού κόστους.
Είναι δεδομένο ότι, αφενός το έργο αυτό θα ικανοποιήσει τις οικονομικές απολαβές των συναφών ομάδων συμφερόντων, και αφετέρου, θέλει να αποτελέσει ένα δώρο της Περιφέρειας στην “όμορη” δημοτική παράταξη με το... εύγλωττο όνομα “Ανάπλαση του Αιγάλεω”εν όψει των εκλογών του Μάη του 2019.
Τα παιχνίδια αυτά σε βάρος του περιβάλλοντος και των ζωών μας δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα, και μάλιστα σε μια περίοδο που τα υπολείμματα της ήδη λεηλατημένης φύσης απαιτούν την πιο επιθετική μας υπεράσπιση.
Πέρα από την ενημέρωσή σας για την επανεκκίνηση της απόπειρας τσιμεντοποίησης ενός μέρους του Μπαρουτάδικου από σύσσωμη τη δημοτική αρχή του Αιγάλεω,
και εκτιμώντας το έμπρακτο ενδιαφέρον σας για σχετικά ζητήματα στο βεληνεκές της δικής σας δράσης
αλλά και, στο συγκεκριμένο, την πολυτιμότητα -και ως διαδικασία και ως αποτελεσματικότητα- της αλληλεγγύης σας στην αποτροπή κατασκευής του έργου στην πρώτη του φάση,
θέλουμε ως συνέλευση για την υπεράσπιση του άλσους να ανανεώσουμε την πολιτική και κοινωνική μας σχέση, έτσι ώστε εξίσου αποτελεσματικά να αποτρέψουμε και την νέα απόπειρα του Δήμου.
Σε σύντομο χρονικό διάστημα θα κάνουμε ένα ανοιχτό κάλεσμα σε αλληλέγγυες συλλογικότητες και άτομα προκειμένου να συγκροτηθεί ένα στοιχειώδες δίκτυο συντονισμού με ικανά αντανακλαστικά και αποτελεσματική δράση. Σας θεωρούμε εκ των ων ουκ άνευ.

Συντροφικά

Συνέλευση αγώνα για την υπεράσπιση του Μπαρουτάδικου


*Την Δευτέρα 15/10 στις 7μμ στη συνέλευσή μας θα συζητήσουμε μερικές άμεσες κινήσεις προκειμένου να αποτρέψουμε κάθε απόπειρα να τσιμεντοποιηθεί έστω κι ένα εκατοστό του Μπαρουτάδικου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου