Τρίτη 19 Μαρτίου 2019

Ενώ αυτοί θα περιμένουν την αναθεώρηση...

...της άδειας κατασκευής του βρεφονηπιακού σταθμού, εμείς δεν θα περιμένουμε.
Η τυπική έναρξη της κατασκευής του έργου ήταν στις 15/3 αλλά, όπως γράφουμε, ήταν τυπική. Όπως επίσης ξέρουμε η άνοιξη δεν είναι εποχή των εργολάβων και της μπουλντόζας αλλά της ανανέωσης του φυσικού περιβάλλοντος και των αγώνων που την υποστηρίζουν. Εν μέσω της άνοιξης, βεβαίως, θα πνιγούμε και στις προεκλογικές υποσχέσεις αφού την γέμισαν με εκλογικές διαδικασίες. Στο προσκήνιο θα έχουμε από τους άμβωνες εκθειασμούς της φύσης και λάβρες κορώνες για την προστασία της  και στο παρασκήνιο οι εργολάβοι θα τρίβουν τα χέρια τους αδημονώντας για τη λεηλασία της.
Ο καιρός ανοίγει κι έτσι θα μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε από τη μεριά μας τον χώρο του Πατινάζ όπως του αναλογεί. Ως έναν ελεύθερο και ανοιχτό χώρο, σύμβολο πια του αγώνα για την υπεράσπιση του άλσους του Μπαρουτάδικου αλλά και του αστικού πρασίνου του Αιγάλεω. Την περίοδο 2011-2015 δόθηκε ένας αγώνας υποδειγματικός, πεισματικός και νικηφόρος ως προς την αποτροπή τσιμεντοποίησης του Πατινάζ. Το έργο επανήλθε με αλλαγές που υποτίθεται ότι ικανοποιούν τις ενστάσεις των περίοικων και των αντιστεκόμενων, αλλά στην ουσία πρόκειται για "αρωματικό τσιμέντο" με φιλοπεριβαλλοντική προσχηματική.
Μέσα στις επόμενες εβδομάδες λοιπόν θα δρομολογηθούν διάφορες κινήσεις με σκοπό την θωράκιση της προστασίας του χώρου του Πατινάζ. Αυτή η θωράκιση δεν έχει να κάνει με αμυντικά προσχώματα αλλά με την επιθετικότητα των κοινωνικών εκείνων σχέσεων που πρεσβεύουν τον πολιτισμό της αντίστασης στις επιβουλές της εξουσίας, είτε κεντρικής είτε τοπικής, είτε μεγάλης είτε μικρής. Εκδηλώσεις και δράσεις, λοιπόν, στον χώρο του Πατινάζ θα συμπυκνώσουν την δική μας άνοιξη στα λίγα αυτά στρέμματα που έχουν, ωστόσο, μεγάλη σημασία: την αποτροπή οποιουδήποτε ενδεχόμενου συνέχισης της λεηλασίας του άλσους, την αποτροπή των αυθαιρεσιών κάθε ματαιόδοξης ομάδας συμφερόντων, είτε πολιτικών είτε οικονομικών.
Άνοιξη στο Πατινάζ, λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου